Interland ijshockey Nederland – Frankrijk [archief]

Op zaterdag 8 februari kan Eindhoven zich opmaken voor internationaal topijshockey. Het Nederlandse ijshockeyteam neemt het namelijk op tegen het nationale team van Frankrijk. Deze bijzondere wedstrijd start om 20.15 uur in de ijshockeyhal van IJssportcentrum Eindhoven. De oefenwedstrijd is onderdeel van de oefencampagne van het Nederlandse team.

Aandeel Kemphanen

De nationale selectie van Nederland bestaat onder andere uit drie spelers van de Kemphanen, het Eindhovense IJshockeyteam. Stempher (18), Van Gorp (18), en Marx (19) maken hun debuut in Oranje. Mollen (20) is al langer international. Dat de debutanten relatief jong zijn is geen toeval. Nederland is via de talentopleiding NIJA (Nederlandse IJshockey Academie) een nieuwe weg ingeslagen, waarbij heel gericht op snelle ontwikkeling van jonge talenten wordt gestuurd. Zo willen ze de opgelopen achterstand met andere landen de komende jaren inhalen.

Kaarten

Mis deze unieke kans om een internationale topwedstrijd bij te wonen niet! Entreekaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa van IJssportcentrum Eindhoven voor € 5,- voor volwassenenen en € 3,- voor kinderen tot en met 16 jaar. Kaarten zijn hier ook online te bestellen.

30-01-2014

Feedback